Werkwijze Zwamcijsje

Bij Zwamcijsje geloven we dat jij, net als ons, het meest gelukkig wordt van een gevarieerd voedselpatroon. En daarin is absoluut ruimte voor lekkernijen. Het leven mag leuk zijn! 😊

Om ervoor te zorgen dat het hier in de toekomst ook nog lekker vertoeven blijft, zijn we aan de slag gegaan met een oude klassieker uit onze eetcultuur: het saucijzenbroodje. In Nederland zijn we er dol op; elk jaar gaan er miljoenen over de toonbank. Traditioneel worden saucijzenbroodjes gemaakt met vlees en roomboter. Daar is vee voor nodig.

Om al dat vee in Nederland te voeren, wordt veevoer vanuit andere landen naar Nederland verscheept. Dat zorgt daar voor ontbossing en andere schade, en hier levert het de nodige (shit) problemen op.

Maar niet getreurd, er is hoop: er zijn Zwamcijsjes!
Dit knapperige, goudbruine broodje heeft een verrassend malse bite omdat het wordt gemaakt van de steeltjes van oesterzwammen. Die bite, gecombineerd met de van nature hartige smaak van oesterzwammen, zorgt ervoor dat jan en alleman met liefde overstapt van het traditionele saucijzenbroodje op het Zwamcijsje. Zo verleiden we mensen om over te stappen van een meest milieubelastend bakkerijproduct, naar een overheerlijk en duurzaam alternatief van eigen bodem.

Wil je ook je gasten hiermee verleiden, vraag dan rechtsonder een proefpakket aan.

Samenwerking Greendish

We werken graag samen met andere enthousiaste aanjagers van de voedseltransitie, zoals Greendish. Zij geven overheden, zorginstellingen, cateraars en restaurants inzicht in de duurzaamheid van hun huidig assortiment via 0-meting. Door slimme maaltijd enginering, lokale inkoop en anti-verspillingsmaatregelen wordt de gewenste CO2-reductie en kostenbesparing behaald. Lees meer op: www.greendish.com.

Zwamjournaal

Zwamcijsje B.V.
Bronland 10
6708 WH Wageningen
M: info@zwamcijsje.nl
T: 0317 700 236

Algemene voorwaarden

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram