Circulair 
Circulaire voeding wordt de standaard. Minder verspillen en meer ingrediënten uit de buurt. Het scheelt tijd, energie, broeikasgassen en niet geheel onbelangrijk veel geld. Dit geld investeren wij liever in het ontwikkelen van gezonde en duurzame voedingsmiddelen van eigen bodem.

Jaarlijks wordt ongeveer 1/3 deel van het landbouwgrond ingezaaid met granen. Granen zijn belangrijke 'rustgewassen' voor de bodem en daarmee essentieel voor de bodemgezondheid. Met graankorrels bakken we o.a. brood. Maar meer dan de helft van het graan is stro! Stro kan niet worden gegeten door mensen en als veevoer wordt het ook beperkt gebruikt. Want stro bevat veel houtstof en houtstof is moeilijk verteerbaar voor dieren. Daarom wordt stro vaak op het land achter gelaten. En dit terwijl paddenstoelen juist dol op houtstof zijn. Paddenstoelen worden de top verwerkers van de natuur genoemd. Zij kunnen stro omzetten in trossen paddenstoelen rijk aan vitamines, mineralen en eiwitten.

"Van niets naar iets, word je daar niet blij van?"

Van deze duurzame aanpak krijgen wij energie. Onze energie steken wij graag in een korte voedselketen met partners die ons plan delen. Zo bouwen wij samen aan een efficiënte voedselketen waarin iedere schakel eerlijk en verantwoord kan ondernemen. 

E-mailen
Bellen
Instagram
LinkedIn